“Măsuri de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului”, proiect finanţat de Consiliul Europei
Chişinău-Tiraspol,13 mai. Astăzi este lansată o competiţie mediatică pentru jurnaliştii de pe ambele maluri ale Nistrului. Jurnaliştii locali, regionali şi naţionali sunt invitaţi să prezinte propuneri de producţii mediatice axate pe activităţi ce includ ambele maluri ale Nistrului, pe care le consideră relevante în calitate de măsuri de consolidare a încrederii între oameni.
Competiţia este deschisă până la 10 iunie 2010. Propunerea trebuie să identifice un studiu de caz despre cooperarea între cele două maluri ale râului în domeniul cultural, social, economic, politic…care să fie difuzat în presa scrisă, electronică sau audiovizuală pe parcursul acestei veri. La mijlocul lunii iunie, un juriu editorial va selecta cele mai bune propuneri, iar la sfârşitul lunii iulie jurnaliştii câştigători vor participa la un seminar în Odessa, cu scopul de a-şi împărtăşi experienţele şi a face schimb de bune practici. În august şi în prima parte a lunii septembrie, jurnaliştii vor realiza şi vor publica producţiile mediatice. Autorii celor mai bune lucrări vor fi premiaţi cu o vizită de studiu la Strasbourg în toamna anului 2010.
Masa rotundă pentru îmbunătăţirea cadrului juridic privind statutul, poziţia procesuală şi drepturile avocaţilor în procesul de înfăptuire a justiţiei
Având în vedere priorităţile Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova în domeniul reformării avocaturii şi îmbunătăţirii legislaţiei procesuale, inclusiv a garanţiilor unui proces echitabil, Programul Comun al Consiliului Europei şi Comisiei Europene privind sporirea independenţei, transparenţei şi eficienţei justiţiei în Moldova (în continuare Programul Comun) va desfăşura pe 17-18 mai 2010 Masa rotundă pentru îmbunătăţirea cadrului juridic privind statutul, poziţia procesuală şi drepturile avocaţilor în procesul de înfăptuire a justiţiei. Această activitate se va axa în special pe Opinia cu privire la legislaţia Republicii Moldova în vederea aducerii statutului şi drepturilor avocaţilor în procesul de exercitare a apărării clienţilor în concordanţă cu standardele şi practicile europene, realizată de experţii Consiliului Europei Ivana Roagna (Italia) şi Paul Garlick (Regatul Unit) în august 2009 (opinia, precum şi proiectul agendei sunt anexate).
Suita de acţiuni dedicate Zilelor Europei în Republica Moldova începe la 5 mai prin celebrarea Zilei Consiliului Europei.
Primăria municipiului Chişinău si Oficiul Consiliului Europei in Moldova organizează pe ruta auto nr. 3 din capitală un INFOBUS EUROPA, care va circula purtând sloganul "Europa este mai mult decât crezi".
Infobusul a fost decorat cu afişe, banere şi material informative, care reflectă priorităţile şi domeniile de activitate ale CoE.
Fiecărui călător, care se va deplasa cu acest Infobus i se vor oferi materiale informaţionale, pliante, broşuri etc de către un grup de tineri voluntari.
Călătoria cu Infobusul Europa în ziua de 5 mai este gratuită.
Oficiul Consiliului Europei şi Primăria Municipiului Chişinău şi-au propus să contribuie şi în acest fel la informarea cetăţenilor despre valorile şi principiile europene.
Infobusul a fost decorat în seara zilei de 4 mai la sediul Oficiului Consiliului Europei în Moldova.
Ultima actualizare în Miercuri, 05 Mai 2010 13:15
Moldova participă la EuroDIG 2010: Atelier de lucru “Copiii şi Internetul: oportunităţi şi riscuri, roluri şi responsabilităţi”
Biroul de Informare al Consiliului Europei in Moldova împreună cu Centrul de Training "CMB" şi MoldData ÎS au organizat la 28 aprilie un atelier de lucru cu genericul “în cadrul celei de a treia ediţii a EuroDIG care a avut loc anul acesta la Madrid, Spania. Acest atelier de lucru este primul eveniment organizat în Moldova în cadrul EuroDIG şi un punct de plecare pentru participarea ulterioară a Moldovei în cadrul Dialogului European privind Internetul. La eveniment au participat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, organizaţiilor neguvernamentale, furnizori servicii internet şi mass-media, etc.